Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Skjenkebevilling - ambulerende/enkeltanledning

Ønsker du å servere alkoholholdig drikk i forbindelse med sluttet selskap eller ved en bestemt begivenhet, må du søke kommunen om skjenkebevilling.

Bevilling kreves normalt ikke ved rent private arrangement som flyttes ut av heimen p.g.a. plassmangel (bryllup, fødselsdagsselskap eller andre jubileer) så lenge det ikke tas betalt for drikke. All servering av alkohol mot vederlag krever imidlertid bevilling.

For enkelte typer lokaler, steder og sammenhenger kreves som hovedregel bevilling for servering av alkohol, selv om det skjer uten vederlag. På slike steder er det også forbudt å drikke alkohol, med mindre det skjer i samsvar med en gitt skjenkebevilling, jf. § 8-9.

  • Ambulerende skjenkebevilling er ikke knyttet til et bestemt skjenkested og gjelder bare skjenking i sluttede selskaper.
     
  • Bevilling for en enkelt, bestemt anledning gis bare til bestemte begivenheter/arrangementer som for eksempel festivaler og andre spesielle tilstelninger. Slik bevilling kan gis enten som alminnelig bevilling eller som bevilling til sluttet selskap.

Bevillingen kan gjelde:
- alkoholholdig drikk (over 2,5 volumprosent alkohol) med høyst 4,7 volumprosent alkohol
-
alkoholholdig drikk med lavere alkoholinnhold enn 22 volumprosent
-
all alkoholholdig drikk

Søknadsfrist

3 uker før arrangementsdato.

Gebyr

Kr. 200 pr bevilling.

Sist endret 20.02.2017
Fant du det du lette etter?