Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Næringsliv i Leksvik

Næringslivet i Leksvik er preget av det høyteknologiske industrimiljøet som har utviklet seg gradvis siden midten av 1950-årene, og som har ført til at industrien i dag er den viktigste næringsveien.

Blant primærnæringene er skog og jordbruk viktig.

Fra 01.01.2017 samkjører Leksvik og Rissa sitt næringsarbeid i Indre Fosen Utvikling KF. Les mer på indrefosenkommune.no.

Leksvik har lange tradisjoner som industrikommune

Den store andelen av høyteknologiske industribedrifter setter Leksvik i en særstilling, og nærheten til Norges teknologihovedstad Trondheim gir dessuten god grobunn for videre vekst innen dette området. Leksvik-bedriftene opererer på mange markeder, og flere av dem har kunder over hele verden. I Leksvik finnes alt fra avanserte maskineringsbedrifter, elektronikkproduksjon, produksjon av produkter og tjenester til olje og gass-markedet, samt tradisjonelle håndverksbedrifter og servicebedrifter.
Det er stor etterspørsel etter folk med fagutdanning i maskintekniske og mekaniske fag. Næringslivet kan ellers tilby utfordrende oppgaver for folk med markedsførings-, økonomi- og ingeniørbakgrunn.


Kort historikk:

Fra gammelt av var mange leksværinger sysselsatt med tønneproduksjon og båtbygging.
Da den moderne industrien begynte å slå røtter på slutten av 40-tallet kom imidlertid helt andre produkter i forgrunnen. I dag består industrien av et 20-talls høyteknologibedrifter med til sammen 600 ansatte og en årlig omsetning på ca. kr. 700 MNOK. Industrien står for hele 35% av arbeidsplassene i kommunen.

  

Fant du det du lette etter?