Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Skolestart - Leksvik kommune

Skole - Klikk for stort bilde

Velkommen til Leksvik-skolen! Her har vi samlet informasjon og søknader som er aktuelle for skolestarterne .

Skolerute

Første skoledag høsten 2017, er 21. august. I skoleruta (PDF, 205 kB) (PDF, 154 kB)finner du alle ferier, fridager og planleggingsdager for skoleåret 2017/18.

Tildeling av skoleplass

Barn som fyller seks år i 2017, får tildelt skoleplass ved sin nærskole i Leksvik kommune. Tildelingen av skoleplass er et vedtak fattet av kommunen. Du mottar et brev om dette med tittelen "Velkommen til Leksvik-skolen" i løpet av mars måned.

Klage på tildelingen av skoleplass

Et vedtak kan du klage på. Vil du at barnet skal ha plass ved en annen skole enn nærskolen? Eller ønsker du utsatt skolestart? Du må sende inn klagen senest tre uker etter at du mottok brevet "Velkommen til Leksvik-skolen" i posten.
Klage på tildeling av skoleplass

Skoleskyss

Elever i første trinn har rett til skoleskyss gjennom opplæringsloven, hvis

  • de bor minst 2 km fra skolen (regn ut avstanden her)
  • skoleveien er særlig farlig eller vanskelig, uavhengig av hvor lang skoleveien er (Retningslinjer for skoleskyss kommer her)
  • Elever med funksjonsnedsettelser har rett til gratis skyss til og fra skolen og skolefritidsordningen (SFO), dersom de trenger det, uavhengig av avstanden.

Søknad skoleskyss

Vi ber deg om at du søker om skoleskyss innen påska 2017.

Skolen er gratis

Grunnskoleopplæringen skal være gratis for elevene og foreldrene. Det betyr at skolen ikke kan kreve betaling fra deg som forelder for undervisningsmateriell, transport i skoletiden, leirskoler, ekskursjoner eller andre turer som er en del av grunnskoleopplæringen. Foresatte må betale for SFO. (Gå til side for SFO)

Barnehagens rutiner

Det siste året før barna skal begynne på skolen, har barnehagene og skolene faste rutiner for å gjøre overgangen så god som mulig. Nærmere informasjon om dette får dere etter hvert som skolestart nærmer seg.

Skolefritidordning (SFO)

SFO er et frivillig tilbud til barn på 1. - 4. trinn og for barn med særskilte behov på 1. - 7. årstrinn ved alle skoler i Leksvik Hovedopptaket skjer i vårsemesteret og gjelder for ett skoleår. Ved skolestart i 1. klasse, kan plassen benyttes fra første mandag i august. Du vil få mer informasjon om SFO fra skolen. -->Gå til SFO-siden.

Fritidstilbud

Skjema

----> Klage på tildeling av skoleplass (kommer)
 

 

Kontakt

Øystein Bjørvik
Rektor Testmann Minne skole
74854011
Asbjørn Helge Andre Gaasø
Rektor Vanvikan skole
74854040
90064605
Laila Høgsve Bragstad
Kommunalsjef Oppvekst
74 85 51 06
92 82 74 70
Fant du det du lette etter?