Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Velkommen til Leksvik!

Leksvik sentrum - Klikk for stort bildeLeksvik sentrum Kine Kilen

Ønsker du å bo i landlige omgivelser, nær både fjord og fjell, men likevel ha nærheten til byen? Velkommen til oss!
Rissa og Leksvik kommuner blir til Indre Fosen kommune fra 1.1.2018.
 

Fra fjord til fjellVåttåhaugen vinter - Klikk for stort bildeVåttåhaugen vinter Christian Nesset 2013

Leksvik ligger solrikt og sydvendt ved Trondheimsfjorden og grenser mot Sør-Trøndelag og Trondheim. Her er det kort vei til det meste, enten det er til flotte turområder, til fiske i fjord og fjellvann eller til nypreparerte skiløyper. Fosenalpene skuer vakkert ut over fjorden og hilser alle besøkende velkommen.

To tettsteder og flere grender

Kommunens to tettsteder Leksvik og Vanvikan har hvert sitt sentrum med skoler, barnehager, restauranter, idrettshaller og butikker for å nevne noe. Leksvik er kommunesenteret med kommunehus, videregående skole og kino.

Tunnelen.jpg - Klikk for stort bilde Arvid Rokhaug Mellom disse to tettstedene ligger grendene Seter og Hindrem. Ved Storvatnet ligger Kråkmo og Roten, mens vi finner Sollia i det nordøstlige hjørnet av kommunen, og Bergbygda i sørøst.

Nabokommuner på Fosen er Inderøy og Verran i Nord-Trøndelag og Rissa i Sør-Trøndelag. Trondheim ligger ca. 1 time fra kommunesenteret Leksvik, og ca. 25 minutter med hurtigbåt fra Vanvikan.

Leksvik kommune er 431 km², og har vel 3.500 innbyggere.

Industribygda Leksvik

Næringslivet i Leksvik er preget av det høyteknologiske industrimiljøet som har utviklet seg gradvis siden midten av 1950-årene, og som har ført til at industrien i dag er den viktigste næringsveien.

Noe for alle og enhver

Enten du er interessert i idrett, bil, sang, revy, friluftsliv, ridning eller håndarbeid har Leksvik en forening eller et lag som tilbyr dette, og mye mer! Frivilligsentralen er et flott sted å oppsøke hvis man ønsker å bli kjent med Leksvik og alle muligheter som finnes.

Velkommen til oss!
 

Sist endret 08.07.2016
Fant du det du lette etter?