Gebyr ved feiing og tilsyn av fritidsboliger

Feieutstyr - Klikk for stort bilde I 2016 kom det en ny forskrift fra Justis- og beredskapsdepartementet som sier at alle fritidsboliger med skorstein og ildsteder, skal feies og ha tilsyn.

• Det er Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS (TBRT) som skal feie og føre tilsyn med fritidsboligene i Leksvik kommune.
  • Innføring og krav om feiing av hytter og fritidshus er ikke noe kommunen selv har innført.

Feieren kommer!

Feiinga og tilsynet skjer samtidig når TBRT besøker din fritidsbolig. Før feieren kommer, må du som eier påse at det er noen til stede under tilsynet. For at feieren skal kunne gjennomføre tjenesten, må du sørge for at stigen står oppreist, og at det er forskriftmessig montert takstige.

TBRT utfører tjenesten områdevis

Du vil få beskjed om når feieren kommer til ditt område. Hvis tidsrommet ikke passer for deg, kan du avtale et passende tidspunkt ved kontakt med TBRTs  feieravdeling på telefon 416 67 000. Ved besøk utenom det ordinære tidsrommet, må du betale et ekstragebyr.

Hvor ofte skal det feies og føres tilsyn?

Det avhenger av bruk, fyringsvaner og tilstanden på fyringsanlegget, fra årlig til hvert 8. år. Ved avvik blir dette fulgt opp på vanlig måte fra TBRT, og du vil få en frist for utbedring. Ved mangler og avvik som medfører brannfare ved bruk, kan det i ytterste konsekvens bli ilagt fyringsforbud til avviket er rettet.

Pris og fakturering

I Leksvik kommune har kommunestyret vedtatt at feiing og tilsyn skal koste kr 400 eks merverdiavgift, per år (uavhengig av hvor ofte det feies). Fakturaen sendes ut for første gang i november 2017.

• For spørsmål om fakturaen, kontakt Leksvik kommune på tlf 74 85 51 00
  • For spørsmål om selve tjenesten og regelverket, kontakt TBRT på tlf 72 54 76 00

Bakgrunnen for feie- og tilsynskravet finner du i Forskrift om brannforebygging: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2015-12-17-1710
TBRT har lagt ut noe info på sine hjemmesider tbrt.no feier – høyremenyen – feiing og tilsyn i hytter/fritidsboliger: http://tbrt.no/hyttefeiing