Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Nå får du kommunale brev digitalt

Illustrasjonsbilde av tre personer som ser på skjerm der det står !velg digital postkasse". - Klikk for stort bilde. - Klikk for stort bilde Har du opprettet digital postkasse? 

En digital postkasse er en sikker løsning for å motta og oppbevare viktig post digitalt. Her vil du motta brev med vedtak, oppfølging av saker og annen informasjon. 

Slik oppretter du digital postkasse

  • Du kan velge enten e-Boks eller Digipost som din digitale postkasse. Postkassene er likestilte og begge tilfredsstiller strenge krav til sikkerhet. Det er gratis å opprette og bruke postkassen. Du kan enkelt bytte postkasse senere hvis du ønsker det. Les mer her.
  • Når du velger digital postkasse, sier du ja til digital post og vil ikke motta papirpost fra det offentlige.
  • Dersom du ikke har valgt en postkasse, vil posten fra Leksvik kommune bli sendt til Altinn. Dersom den ikke er åpnet i Altinn innen to døgn, sørger en sentral utskriftstjeneste for at du får en utskrift av brevet på papir i posten.
  • Dersom du ikke ønsker digital post, kan du reservere deg i Kontakt- og reservasjonsregisteret (eller ringe 800 30 300).

Slik åpner og leser du posten din

Du trenger ikke sjekke om det er kommet brev fra det offentlige i den digitale postkassen din. Hver gang kommunen sender post til deg, får du varsel på SMS eller e-post. For å åpne og lese posten din bruker du samme innlogging som du er vant til å bruke når du sjekker selvangivelsen eller bruker andre offentlige tjenester på nett.

  • Når du får ny post, blir du varslet på SMS eller e-post.
  • For å åpne og lese brevet går du til hjemmesiden til din valgte postkasse.
  • Logg inn i postkassen via ID-porten.

Du kan også laste ned app fra både Digipost og e-Boks for enkelt å lese brev på mobil eller nettbrett.

Gradvis overgang

I tiden som kommer vil du kunne oppleve å få noen brev på papir fra Leksvik kommune, selv om du har opprettet en digital postkasse. Det er fordi det vil ta litt tid før alle avdelingene i kommunen får tatt i bruk digital utsendelse av brev.


 

Publisert av Rita Rosvoldaune. Sist endret 10.03.2017
Fant du det du lette etter?